Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Hírek


Hírkategória: Általános
 • MRE 2022. évi Vándorgyűlése (Sopron, 2022.09.22-24.)
  [2021.12.21.] - MRA - Hírkategória: Általános

  A VÁNDORGYŰLÉS helyszíne:

  Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központ

  9400 Sopron, Liszt Ferenc u. 1.

   

  A vándorgyűlés időpontja:

  2022. szeptember 22-24.

   

  Weboldal: https://www.congress-service.hu/rendezveny/mre2022

   

   

  Tisztelt Egyesületi Tagok!

   

  A COVID-19 pandémia második évének végéhez közeledve optimistán tekintünk előre és ismét olyan MRE vándorgyűlést szeretnénk, melyen személyesen vehetünk részt 2022. szeptember 22-24. között. Helyszíne Sopron, a Nyugat kapuja lesz. 100 éve a Nemzetgyűlés az 1922 évi XXIX. törvénycikk 3. §-ában hirdette ki „Sopron sz. kir. város címere a „civitas fidelissima” jeligével egészíttetik ki.”  Emlékmű felállításáról is rendelkezett a törvény. A Hűségkaput Kisfaludy-Stróbl Zsigmond és Hikisch Rudolf alkotását az ősi várostorony (Tűztorony) átjárójánál avatták fel 1928-ban, ugyanabban az évben, amikor Egyesületünk megalakult. Az Egyesületünk is hűséges Sopronhoz, 2005 és 2010 után 2022-ben térünk vissza reményeink szerint a „hűséges város”-ba, a vándorgyűlésre, melyet a Liszt Ferenc Konferencia- és Kulturális Központban fogunk megrendezni.

   

  A korábbi kongresszusok hagyományait megtartva igyekszünk Önök számára magas színvonalú szakmai programot biztosítani. Ennek megfelelően állítjuk össze az előadások és poszterek tematikáját. A klasszikus reumatológiai témák mellett helyet adunk a legújabb eredményeknek is. A poszterek bemutatása most is e-poszter formában történik majd. Követve a hagyományokat, a szerzők az előadóteremben, röviden, szóban is bemutathatják munkáikat.  Az előadások és poszterek mellett számos szponzorált szimpózium is lesz. Az új vezetés is tisztában van gyógyszeripari partnereink támogatásának jelentőségével. Igyekszünk ezeket a jó kapcsolatainkat megőrizni és újakat építeni. A vándorgyűlésen szeretnénk folytatni a már megkedvelt, kötetlenebb beszélgetést jelentő kerekasztal fórumokat egy-egy kiemelt témakörben.  Ebben az évben a Bozsóky emlékérem és a Petrou Petros ifjúsági díj átadására kerül sor. Folytatjuk az MRE Érem Kiemelkedő Klinikai Munkáért és az MRE díszoklevelek átadását a hazai reumatológiáért sokat tett kollégáknak. Közgyűlésünk fog dönteni az MRE 2023. évi tiszteletbeli tagjairól. Orvos-kongresszusunkkal párhuzamosan zajlik majd a szakdolgozói egyesület (MRSZE) vándorgyűlése is.

   

  Az MRE kongresszus résztvevői hosszú évek alatt hozzászoktak, hogy a szakmai program mellett szórakoztató kikapcsolódásra is mindig van lehetőség. Sopron a szabadság és a kékfrankos városa is,  a szüreti idő mindkettő élvezetére ad majd lehetőséget. A két este ebben a szellemben szervezett programja legyen meglepetés. Keresünk lehetőséget a sportot szeretőknek is. Sopron, mint az ország egyik legrégebbi városa, történelmi légkörével, ódon utcáival várja a szakmai programban elfáradt, kikapcsolódni, sétálni vágyó kollégáinkat.    

   

  Az MRE Elnöksége, Vezetősége, valamint a technikai szervező Congress & Hobby Service cég nevében minden érdeklődőt szeretettel várunk Sopronba!

   

  Üdvözlettel:


  Dr. Bálint Péter Vince                                                                       Prof. Dr. Szűcs Gabriella
  az MRE és a vándorgyűlés elnöke                                                        az MRE főtitkára

   

  Tudományos és Szervező Bizottság:

  Dr. Balog Attila
  Dr. Bálint Péter Vince
  Prof. Dr. Bender Tamás
  Prof. Dr. Czirják László
  Prof. Dr. Géher Pál
  Prof. Dr. Kiss Emese Virág
  Prof. Dr. Kovács Attila
  Prof. Dr. Kovács László
  Dr. Kumánovics Gábor
  Prof. Dr. Nagy György
  Prof. Dr. Poór Gyula
  Prof. Dr. Sütő Gábor
  Prof. Dr. Szántó Sándor
  Prof. Dr. Szekanecz Zoltán
  Prof. Dr. Szűcs Gabriella

   

  Fő témák:

  • COVID-19
  • Degeneratív ízületi megbetegedések
  • Diagnosztikus és terápiás újdonságok
  • Fájdalom szindrómák
  • Gyermekreumatológiai kórképek
  • Gyulladásos és autoimmun reumatológiai kórképek
  • Lágyrész megbetegedések
  • Metabolikus csontbetegségek

   

  Regisztráció:

  A vándorgyűlésre való jelentkezés elektronikus úton történik a kongresszus honlapjáról:

  http://congress-service.hu/rendezveny/mre2022

   

  Lehetőség van jelentkezésre a szervező iroda által küldött jelentkezési lap kitöltésével és visszaküldésével is.

   

  A Vándorgyűlés honlapja az alábbi linken érhető el, melyen hamarosan elérhetővé válik az online regisztráció lehetősége is.

   

  Az első értesítő megtekinthető ide kattintva

Vissza

Kedves Támogatónk!
Közhasznú Alapítványunk kéri, hogy tevékenységünket
(betegségismertetők, Reuma Híradó betegújság, oktatások) támogassák adójuk 1%-ának elajánlásával. Kérjük, hogy a rendelkező nyilatkozatot az MRA számára töltsék ki.

MRA Adószám: 19016443-2-41

REUMATOLÓGIA MINDENKINEK

Alapítványunk többirányú segítséget kíván nyújtani a reumatológiai betegségben szenvedő betegek számára. Ismeretterjesztő dokumentumainkért kattintson az alábbi gombra!

Ismeretterjesztő dokumentumaink

ESEMÉNYNAPTÁR

OKTATÁSI PROGRAMJAINK

A Magyar Reumatológia Haladásáért Alapítvány oktatási és diagnosztikus központjában továbbképzési előadássorozatokat szervez szakorvosok, szakorvosjelöltek és gyógytornászok részére.